SEO stránkování (Friendly pagination)

Podeľte sa s nami o hacky/triky, ktoré ste pre MNews vytvorili

SEO stránkování (Friendly pagination)

Poslaťod mandel99 » 26 Nov 2013, 07:27

Dlouho jsem přemýšlel jak vytvořit uživatelsky přívětivé stránkování jelikož {FRIENDLY_URL} ve stránkování nejde použít.. takže popořádku
Mám dvě kategorie článků s ID 1 a 2 a názvem aktuality a ostatní
v obou je spousta článků takže se mi hezky stránkují, a jelikož chci mít na webu plnohodnotné SEO odkazy vytvořil jsem si v .htaccess tyto pravidla:

Kód: Vybrať všetko
RewriteEngine on
RewriteRule ^aktuality[/]?$ /clanky.php?mn_cat=1 [L,QSA]
RewriteRule ^ostatni[/]?$ /clanky.php?mn_cat=2 [L,QSA]

RewriteRule ^aktuality/strana-([0-9]+)?$ /clanky.php?mn_cat=1&mn_p=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^ostatni/strana-([0-9]+)?$ /clanky.php?mn_cat=2&mn_p=$1 [L,QSA]


tím jsme zprovoznily adresy typu: http://www.nejakyweb.cz/aktuality/strana-5 nebo http://www.nejakyweb.cz/ostatni/strana-2

to nám ale neřeší problém stránkování které generuje mnews skrze php a generuje odkazy typu : http://www.nejakyweb.cz/aktuality?mn_cat=1&mn_p=5 nebo http://www.nejakyweb.cz/ostatni?mn_cat=2&mn_p=2

proto jsem vytvořil script v javascriptu který nám tyto adresy mění na uživatelsky přívětivé (nutno použít jquery)

Kód: Vybrať všetko
$(document).ready(function () {
   if ($('.mn-pagination')) {
      $('.mn-pagination a').each(function() {
         if ($(this).attr('href').match(/mn_cat=1/)) {
            $(this).attr('href', $(this).attr('href').replace(/(.*?)mn_p=(\d)/ ,"/aktuality/strana-$2"));
         } else {null}
         
         if ($(this).attr('href').match(/mn_cat=2/)) {
            $(this).attr('href', $(this).attr('href').replace(/(.*?)mn_p=(\d)/ ,"/ostatni/strana-$2"));
         } else {null}
      });
   }
});


Doufám že není nic potřeba dodávat ;)

Edit: netuším jak odkazy poté indexují vyhledávače jestli už změněné javascriptem nebo vytvořené mnews... pokud si necháte online vygenerovat soubor sitemap jsou tam adresy generované mnews
mandel99
 
Príspevky: 17
Registrovaný: 18 Nov 2013, 18:11

Re: SEO stránkování (Friendly pagination)

Poslaťod Emfai » 01 Jún 2017, 13:37

A ten skript vložím kam do soubor mn-show a nebo to vložím do souboru, kde generuji ty články? To ještě není jasné. Díky za vysvětlení.
S pozdravem Matěj Škraňka
WEB živě!
http://www.webzive.cz
Obrázok užívateľa
Emfai
 
Príspevky: 15
Registrovaný: 24 Apr 2011, 08:35
Bydlisko: Vysoká nad Labem


Späť na Triky a vylepšenia

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

cron